Saturday, 10 November 2012

Selamat Bercuti!Bissmillahirahmanirahim~!
    Cuti sekolah kembali lagi! Inilah yang dinanti-nantikan oleh semua pelajar .Namun begitu semua pelajar diharap menjaga keselamatan dan jangan lupa menyiapkan kerja sekolah! Para guru telah menyediakan kerja sekolah pada musim cuti agar masa pelajar tidak dibuang begitu sahaja.


Tetapi kerja sekolah tersebut cukup sekadar ulangkaji untuk pelajaran tahun depan.Hal ini menyebabkan pelajar tidak disekat untuk pergi bercuti semata-mata untuk menyiapkan kerja sekolah yang begitu banyak.


Ibu bapa harus mengawasi pergerakan anak-anak dan sering berpesan supaya anak anda menyiapkan kerja sekolah demi kepentingan murid itu sendiri dan pihak sekolah.Ada juga ibu bapa yang mengambil langkah bijak untuk menghantar anak mereka ke tuisyen insentif,kelas fardhu ain,kem dan sebagainya bagi mengisi masa lapang.


Ada juga yang telah merancang untuk melancong tidak kira dari dalam mahupun luar negara.Tetapi ingat,apapun yan anda lakukan jaga keselamatan dan jangan lupa siapkan kerja rumah!

Selamat bercuti!!!!!!

No comments:

Post a Comment

PERTANDINGAN INOVASI DAN PAMERAN BOS IPGKDA PERINGKAT KEBANGSAAN 2018 (iDBOS'18) - ADAM

16&17/7/18 - Pada 16 dan 17 Julai, 5 orang pelajar Smk Jitra iaitu Anis Farihah bt. Mohd Fuad, Muna bt. Kamal, Thiranai Thongchan, Ahmad...