Thursday, 5 May 2016

BAHAS BAHASA MELAYU ALA PARLIMEN PERINGKAT NEGERI - NISA

3 Mei 2016 - Pertandingan Bahas Bahasa Melayu Ala Parlimen Peringkat Negeri Kedah Darul Aman telah berlangsung dengan jayanya di SMK Ibrahim, Sungai Petani, Kedah. SMK Jitra telah mewakili Daerah Kubang Pasu ke pertandingan tersebut.
Dengan semangat para pembahas SMK Jitra yg tidak pernah luntur dan berkat kesabaran guru - guru yang mendidik mereka , SMK Jitra telah diumumkan sebagai johan Bahas Bahasa Melayu Ala Parlimen Peringkat Negeri Kedah Darul Aman selepas bertanding dengan pembahas dari Kolej Sultan Abdul Hamid.
Pada tahun 2006 dan 2007 , SMK Jitra pernah mendapat johan peringkat negeri juga. Ini membuktikan bahawa sejarah telah berulang berkat usaha gigih semua guru bahasa di SMK Jitra.
Paling membanggakan lagi , Mohammad Amirul Aiman Bin Ismail telah berjaya dinobatkan sebagai pembahas terbaik.
Syabas diucapkan kepada wakil pembahas SMK Jitra dan semua pihak yang bertungkus lumus demi memajukan SMK Jitra. Guru yang hebat , melahirkan pelajar yang hebat. Semoga SMK Jitra terus cemerlang di persada antarabangsa.
No comments:

Post a Comment

PERTANDINGAN INOVASI DAN PAMERAN BOS IPGKDA PERINGKAT KEBANGSAAN 2018 (iDBOS'18) - ADAM

16&17/7/18 - Pada 16 dan 17 Julai, 5 orang pelajar Smk Jitra iaitu Anis Farihah bt. Mohd Fuad, Muna bt. Kamal, Thiranai Thongchan, Ahmad...