Sunday, 27 April 2014

KEM ASAS KAWAD TINGKATAN 1 & 2 - Haziq


  Pada 3.4.2014 hingaa 5.4.2014 bersamaan dengan hari Khamis, Jumaat dan Sabtu yang lalu, SMK Jitra telah mengadakan Kem Asas Kawad bagi semua pelajar SMK Jitra Tingkatan 1 & 2 bertempat di Stadium Mini sekolah. Kem ini dijayakan dan dikendalikan oleh beberapa orang guru dan murid tingkatan 3,4 & 5. Kem ini diadakan selama tiga hari berturut-turut dan bermula pada jam 8.00 pagi hingga 12.00 tengah hari pada hari Khamis & Jumaat manakala hari Sabtu bermula pada jam 8.00 pagi hingga 3.00 petang.

      Kem ini diadakan bertujuan untuk melatih para pelajar tentang asas-asas kawad serta membina dan memupuk nilai-nilai murni seperti berdisiplin, tegas , amanah dan mempunyai semangat jati diri yang kuat dalam diri para pelajar.Selain itu, para pelajar turut diajar dan didedahkan dengan cara-cara dan teknik-teknik ikatan yang betul . Hal ini supaya para pelajar sudah ada asas-asas kawad yang boleh membantu mereka sekiranya mereka menghadiri kem latihan seperti Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) nanti.

Barisan para guru & pelajar tingkatan 3,4 & 5 yang telibat dalam menjayakan kem ini


Murid-Murid diajar tentang asas kawad

  Walaupun hari cuti , para guru dan para pelajar sanggup mengorbankan hari cuti mereka untuk menghadiri Kem Asas Kawad ini. Tahniah diucapkan kepada para guru dan para pelajar yang terlibat dalam kem ini secara langsung atau tidak langsung. Tanpa pengorbanan mereka, sudah tentu kem ini tidak akan berjaya dilaksanakan. Tahniah !

No comments:

Post a Comment

MAJLIS PERSARAAN PUAN PAWZIYAH DAN EN SHAHABUDIN -- NISAH

16/5/18 - Setiap pertemuan , sudah pasti ada perpisahan , itulah dinamakan lumrah kehidupan. Sehubungan itu , dalam meraikan Sambutan Hari G...