Thursday, 14 April 2016

PERTANDINGAN SENI SILAT GAYONG - 'AQILAH

13 & 14 April 2016 - Pasukan Seni Silat Gayong SMK Jitra telah mengharumkan nama sekolah dalam Kejohanan Seni Silat . Kejohanan Seni Silat Gayong peringkat daerah ini telah berlangsung di SMK Ayer Hitam. SMK Jitra telah memperoleh 2 emas dan 2 perak daripada 7 kategori yang telah dipertandingkan. SMK Jitra memperoleh johan bagi kategori Tempur Puteri dan Seni Jurus Silat Puteri serta memperoleh naib johan bagi kategori Tari Solo Putera dan Silat Asli Putera .

 Sekalung penghargaan diucapkan kepada jurulatih silat gayong dan guru - guru pembimbing yang sentiasa bertungkus lumus bagi menaikkan imej skolah serta anak - anak didik seni silat gayong yang tekun berlatih . Kejayaan yang telah dikecapi amat dikagumi dan dihargai oleh seluruh warga SMK Jitra dan semoga Pasukan Seni Silat Gayong SMK Jitra akan mencipta kejayaan yang lebih besar pada tahun berikutnya . InSyaaAllah .

Pasukan Seni Silat Gayong SMKJ

Johan tempur dan jurus puteri 

Johan jurus puteri 
No comments:

Post a Comment

PERTANDINGAN INOVASI DAN PAMERAN BOS IPGKDA PERINGKAT KEBANGSAAN 2018 (iDBOS'18) - ADAM

16&17/7/18 - Pada 16 dan 17 Julai, 5 orang pelajar Smk Jitra iaitu Anis Farihah bt. Mohd Fuad, Muna bt. Kamal, Thiranai Thongchan, Ahmad...