Sunday, 4 December 2016

KURSUS AMALI PENGURUSAN JENAZAH TINGKATAN TIGA-SYAMIM

8 NOVEMBER 2016-Sebagai seorang muslim penting untuk kita mengetahui bagaimana pengurusan jenazah dilaksanakan meskipun hukum menguruskan jenazah ialah fardhu kifayah iaitu wajib ke atas salah seorang penduduk di kwasan itu sahaja tetapi jika tidak dikerjakan oleh salah seorang penduduk di kwasan itu,maka berdosalah keseluruhan penduduk.Oleh hal demikian,pihak SMK JITRA telah mengadakan kursus amali pengurusan jenazah bagi pelajar tingkatan tiga.

Kursus ini bermula pada pukul 8.30 pagi sehingga pukul 12.30 tengahari .Pihak SMK JITRA  telah menyempurnakan amali pengurusan jenazah ini dengan menjemput beberapa orang ahli jemputan yang lebih arif lagi tentang hal ini.Dengan adanya ahli jemputan ini mampu memberi sedikit sebanyak ilmu yang ada kepada para pelajar.2 orang pelajar telah memberi kerjasama kepada ahli jemputan dengan menjadi model jenazah ketika kursus itu dijalankan.
2 ORANG MODEL JENAZAH
-Hamraul Asad bin Mohd Fauzi
-Nafisah binti Nasrudin

Terima kasih kami ucapkan kepada semua yang terlibat dalam kursus tersebut sama ada secara lansung atau tidak lansung .Semoga ilmu yang kami peroleh dapat kami guna suatu ketika nanti.
 

No comments:

Post a Comment

ORIENTASI TINGKATAN 4 TAHUN 2019 - AIDIL

26/12/18 - Program orientasi tingkatan 4 bagi tahun 2019 telah diadakan pada 26 dan 27 Disember yang lalu. Peogram ini telah diadakan di Dew...