Thursday, 18 January 2018

KEJOHANAN MERENTAS ALAM SMK JITRA 2018 - ADAM

18/1/18 - Sekitar jam 3 petang tadi, Kejohanan Merentas alam telah diadakan di SMK Jitra. Pertandingan tersebut melibatkan seluruh warga Smk Jitra. Pada mulanya, semua pelajar diarahkan untuk berkumpul di Stadium Mini untuk sesi pemanasan badan. Sejurus selesai aktiviti pemanasan badan, pelajar lelaki (18L) telah bergerak keluar dari Stadium Mini dan berkumpul di hadapan surau. Kejohanan bermula ketika pengetua Smk Jitra, iaitu En. Osman bin Noor membunyikan hon. Diikuti dengan pelajar lelaki (15L), pelajar perempuan (18P,15P). Pelajar lelaki 18L perlu berlari sepanjang 8 KM manakala pelajar lelaki dan perempuan (18P, 15L, 15P) perlu berlari sepanjang 6 KM. Mereka perlu sampai ke garisan penamat dalam masa 40 minit. Setelah semua pelajar sampai ke garisan penamat, mereka perlu ke kawasan rumah sukan masing - masing untuk mengambil makanan yang telah disediakan, kemudian terus bergerak ke Dewan Ibnu Sina untuk acara penyampaian hadiah.

BERIKUT MERUPAKAN NAMA PEMENANG
- 18L
1 - SYAFI MOHD SYAUQI  (BAIDURI)
2 - AHMAD AZRAI  (MUTIARA)
3 - KHAIRIL NAIM  (BAIDURI)

- 18P
1 - NUR AYUNI  (NILAM)
2 - LEE JIA QIAN  (MUTIARA)
3 - NURUL SYAHIRAH BT MOHD SYUKRI  (MUTIARA)

- 15L
1 - AKMAL IMAN  (BAIDURI)
2 - MIOR  (NILAM)
3 - HASYIR  (DELIMA)

- 15P
1 - IRDINA  (BAIDURI)
2 - HAKIMAH  (MUTIARA)
3 - SYIFA  (BAIDURI)

Seterusnya, acara penyampaian hadiah bagi kategori kedatangan teramai telah dimenangi oleh rumah sukan Delima. Mereka menerima sumbangan daripada pengetua sejumlah RM 200. Diikuti dengan acara penyampaian hadiah bagi kedudukan mata keseluruhan rumah sukan :

KEDUDUKAN MATA RUMAH SUKAN
1 - MUTIARA
2 - DELIMA
3 - BAIDURI
4 - NILAM
5 - ZAMRUD

Setelah selesai acara penyampaian hadiah, pengetua mengucapkan tahniah kepada para pemenang dan majlis bersurai pada pukul 6 petang. Pihak Buletin SMK Jitra ingin mengucapakan tahniah kepada para pemenang dan teruskan berjuang dalam aktiviti sukan dan permainan.
No comments:

Post a Comment

KEJOHANAN PEMILIHAN GIMNASTIK ARTISTIK MSSK 2019- AINA

19/2/19- Pada 15 dan 16 Februari yang lalu, telah berlangsungnya Kejohanan Pemilihan Gimnasik Artistik Majlis Sukan Sekolah Kedah (MSSK) yan...