Monday, 22 February 2016

PROGRAM MENTOR MENTEE - NISA

14 FEBRUARI 2016 - Pelancaran Program Mentor Mentee telah diadakan di Dewan Ibnu Sina. Program ini telah dilancarkan oleh Tuan Pengetua SMK Jitra, En Ahmad Rushdan Bin Abd Aziz. Pelancaran program ini disertai oleh para pelajar dan guru sesi pagi.

Tujuan Program Mentor Mentee ini ialah untuk mewujudkan saluran perhubungan yang membolehkan pelajar mengadu sebarang masalah khususnya dalam hal-hal akademik dan mengatasinya dengan mendapatkan nasihat daripada mentor masing-masing. Usaha sedemikian perlu dilaksanakan bagi membantu pelajar mengatasi kelemahan yang dihadapi dalam aspek akademik secara berterusan.

Melalui program ini, pelajar akan sentiasa berurusan dengan mentor dalam pelbagai perkara. Selain dari itu juga, program ini akan mengeratkan hubungan antara pelajar dengan mentor dan juga dapat mengeratkan hubungan antara pelajar dengan pelajar melalui aktiviti yang dianjurkan oleh setiap mentor.

No comments:

Post a Comment

MAJLIS PERSARAAN PUAN PAWZIYAH DAN EN SHAHABUDIN -- NISAH

16/5/18 - Setiap pertemuan , sudah pasti ada perpisahan , itulah dinamakan lumrah kehidupan. Sehubungan itu , dalam meraikan Sambutan Hari G...